Ідентифікували загиблу жінку, яку знайшли у Городнявці

Автор 17 листопада 2016, 19:57
За повідомленням жителя с. Городнявка Шепетівського району 6 травня 2016 біля 14 год. 35 хв. в меліоративному каналі, поблизу даного населеного пункту виявлено невстановлений труп жіночої статі, віком близько 30-40 років з явними ознаками  насильницької смерті. За вказаним фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 115 КК України. Про це повідомила Прокуратура Хмельницької області.
З метою розкриття вказаного злочину на початковому етапі досудового розслідування  належно сплановано  та проведено комплекс слідчих та негласних слідчих (розшукових) дій, за результатами яких здобуто інформацію про причетність до вбивства раніше судимого громадянина П., жителя м. Києва.

Також, ідентифіковано особу загиблої, якою виявилась мешканка м. Києва.

Здобувши достатні докази у вчиненні вбивства, органами досудового розслідування громадянину П. оголошено підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого  п. 6 ч.2 ст.115 КК України.

В подальшому, в ході розслідування відпрацьовано версію можливої причетності громадянина П. до вчинення  інших злочинів, яка підтвердилась зібраними в кримінальному провадженні доказами.

Доведено, що підозрюваний, реалізуючи злочинний умисел, спрямований на позбавлення життя його знайомої – громадянки К., з корисливих мотивів, направлених на заволодіння її житлом в м. Києві, в ніч з 04 на 05.05.2016, вивіз останню до с. Городнявка Шепетівського району Хмельницької області, де спричинив потерпілій тілесні ушкодження у вигляді не менше 9-11 рубаних ран, а після цього втопив у водоймі меліоративного каналу, заволодівши при цьому ключами від її квартири.

По прибуттю до м. Києва підозрюваний за допомогою викрадених ключів проник до квартири потерпілої, звідки викрав її паспорт, в який в подальшому вклеїв фотокартку іншої особи – своєї знайомої, громадянки Б.

Надалі, підозрюваний разом із своєю спільницею, фото якої і було ним вклеєно до паспорта потерпілої, уклали та нотаріально посвідчили договір купівлі-продажу належної потерпілій квартири у м. Києві, реалізувавши її третій особі за суму у понад півмільйона гривень.

За результатами проведених обшуків у причетних до злочинів осіб, нотаріальній конторі, здобуто беззаперечні докази винуватості підозрюваного та його спільниці.

На цей час громадянину П. повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених п.6 ч.2 ст. 115, ч.3 ст.357, ч.1,4 ст.358, ч.4 ст.190 КК України, та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Також, 17.11.2016 повідомлено про підозру громадянці Б. за ч.4 ст.190, ч.4 ст. 358 КК України та обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Досудове розслідування триває. По завершенню проведення судових експертиз та необхідних слідчих дій у кримінальному провадженні обвинувальний акт буде спрямовано до суду.
Останнє редагування 17 листопада 2016, 20:18
0
репостів
0
репостів