Від рук вандалів тепер постраждала лісова зона відпочинку

Автор 19 травня 2016, 18:16
Рекреаційні зони, які турботливо створені стараннями лісівників, — улюблені місця відпочинку, що уже тривалий час ваблять шепетівчан і тих, хто мандрує нашим краєм, своєю красою і затишком. Їх облаштовано уздовж автомобільних трас. Адже лісівники дбають ще й про те, аби до зони відпочинку був зручний під’їзд і можливість припаркувати авто. Повідомляє прес-служба ДП "Шепетівський лісгосп".
У кожному такому пункті є зручні дерев’яні столи й лавки, ошатні альтанки, накриття від дощу. А кам’яні мангали додають не тільки затишку та романтики. Крім того, це зручно для людей і водночас убезпечує від виникнення пожеж, які є найбільшими ворогами лісу.

Подбали господарі лісу і про найменших своїх гостей: дитячі майданчики з гойдалками, гірками, драбинками, пісочницями присутні у багатьох цих зонах. Це допомагає повноцінно відпочити і дорослим, і дітям.

Словом, були виконані усі необхідні заходи, аби зробити зони відпочинку зручними та затишними, що викликало численні схвальні відгуки відвідувачів.

Та, вочевидь, не усім до вподоби культурні зміни у житті. До тих пригод, які уже пережили місця відпочинку, кожного разу додаються нові. Виявляється, серед громадян є й такі, яким не потрібні дитячі майданчики. Чи, можливо, вони заздрять лісівникам за зручності, які ті для них створюють?

Недавно неабиякою прикрістю для працівників лісу було дізнатися, що рекреаційні зони стали об'єктом нападу вандалів. Зафіксовано факт руйнування дитячих гойдалок на ігрових майданчиках у зонах відпочинку «Партизан» у Романівському лісництві та «Лісовий кордон», що на Новоград-Волинському шосе.

Директор ДП «Шепетівський лісгосп» Володимир Михайлович Сасюк непокоїться за долю рекреаційних зон і облаштованих місць. Адже вони створені для культурного відпочинку громадян. «Користуйся, тільки не ламай! Знайди хоч краплю людського у собі, і зупинися, перед тим, як почнеш трощити усе, що потрапляє під руку!», — закликає він.

Зрозуміло, що лісівники скаржаться на низький рівень свідомості деяких громадян. Звичайно, вони відновлять зруйновані зони для відпочинку, витративши кошти Держлісгоспу, й намагатимуться охороняти їх. А ще будуть вдячні за інформацію про окремих громадян, які своїми протиправними діями завдають шкоди майну лісового господарства. Наразі підготовлено лист до правоохоронців із заявою про факт вандалізму з проханням вжити заходів щодо виявлення та притягнення винних осіб до відповідальності згідно з чинним законодавством.

Тож лісівники сподіваються на свідомість відпочивальників. Господарі лісу вкотре просять відвідувачів рекреаційних пунктів не смітити, поважати їхню працю, цінувати створене – не пошкоджувати дерев’яні споруди, не псувати їх написами чи різьбою. Адже на їхнє будівництво, постійну підтримку в чистоті йдуть чималі кошти. Та й кожен з нас приходить відпочивати до лісу не останній раз, тож варто подбати, щоб і наступного разу у місці відпочинку було затишно і приємно.
0
репостів
0
репостів