Завершилось розслідування резонансної "земельної" справи вартістю у 21 млн. грн.

Автор 13 березня 2016, 17:20
Прокуратурою Хмельницької області затверджено та спрямовано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням колишнього начальника одного з управлінь обласної державної адміністрації та мешканця Хмельницького району у вчиненні шахрайства в особливо великих розмірах (ч.4 ст.190 КК України), підробленні офіційних документів, повторно, за попередньою змовою групою осіб та використанні підроблених документів (ч.3 і ч.4 ст.358 КК України), а також жительки м.Хмельницького у підробленні документів, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч.3 ст.358 КК України). Про це повідомила Прес-служба прокуратури Хмельницької області.
Під час досудового слідства у кримінальному провадженні, яке здійснював слідчий відділ Управління СБУ в області, встановлено, що вказаний керівник підрозділу ОДА, будучи за сумісництвом викладачем у регіональних вузах, за попередньою змовою зі своїм спільником, з травня 2010 по травень 2011 років, діючи у власних інтересах та інтересах інших осіб, шляхом зловживання довірою мешканців Хмельниччини та студентів, заволоділи земельними ділянками державної власності на території Шепетівського і Хмельницького районів.

Для цього зазначені особи, за участі третьої обвинуваченої, використовуючи копії паспортів ошуканих громадян, підробляли від їх імені документи на отримання земель.

У такий незаконний спосіб з державної власності вибули земельні ділянки загальною площею понад 53 га та вартістю майже 21 млн гривень.

За клопотанням органу досудового розслідування, погодженого з прокурором, судом обрано двом обвинуваченим запобіжний захід у виді тримання під вартою з визначенням застави у розмірі 7 млн грн кожному, а третій - особисте зобов’язання.

Наразі на майно обвинувачених судом накладено арешт. Крім того, прокуратурою області уже пред’явлено до суду 16 позовів про визнання незаконними рішень про надання земельних ділянок у приватну власність.
0
репостів
0
репостів