В Шепетівському районі дикі звірі нападають на домашніх тварин

Автор 24 грудня 2015, 21:50
Напередодні в кількох селах Шепетівщині були зафіксовані випадки нападу диких звірів на псів. Про це повідомляє інтернет-видання Славута NEWS.
Собаки здебільшого були безжально розірвані прямо в подвір'ях господарств, які охороняли. Місцеві ветеринари стверджують, що напади здійснюють дикі лисиці, які в той же час з великою ймовірністю можуть бути носіями сказу. Тому в районі проводяться усі необхідні заходи для запобігання поширенню небезпечної хвороби
Про це повідомили кореспонденту Славута NEWS очевидці події.

«Проблема існує давно і серйозна. Кількість лиса в мисливських угіддях Славутського району перевищує норму у рази. Це основний розповсюджувач сказу», - про це повідомив Віталій Гавура з ДП «Славутське лісове господарство».

Мисливствознавець Славутського району Микола Караван розповів у коментарі, що цього року в регіоні було зафіксовано два-три випадки підходу лісових тварин до населених пунктів.

«В сезон полювання намагаємось відстрілюти тварин, а тому популяція стає меншою. Ще п'ять років тому популяція лисиці була значно більша, бо ціна шкурки лиса була дуже низько, а зараз за неї дають від 150 до 250 гривень. Робота в цьому питанні ведеться постійно, тому панікувати не потрібно», - повідомив М. Караван.
0
репостів
0
репостів