В Шепетівці виявили нелегальний цех по обробці бурштину

Автор 27 листопада 2015, 17:33
Співробітники Служби безпеки України припинили діяльність організованого угруповання, яке налагодило масштабну скупку бурштину на території Рівненської та Хмельницької областей. Про це йдеться у повідомленні прес-центру СБУ.
Неподалік Рівного співробітники спецслужби спільно з дорожньою поліцією зупинили мікроавтобус на трасі Київ-Чоп. Правоохоронці виявили в ньому понад 100 кілограмів бурштину-сирцю та майже 22 кілограми готових виробів з "сонячного каміння".

Встановлено, що особи, які перевозили та супроводжували вантаж, входять до організованого угруповання з числа мешканців Донецької області та однієї з країн Східної Азії. Крім скуповування, зловмисники також налагодили підпільну обробку бурштину для подальшого продажу за кордон.

СБ України оперативно виявила нелегальний цех у Шепетівці, розташований на території складських приміщень. Під час обшуків правоохоронці виявили, зокрема, сорок три станки для обробки бурштину та понад 145 кілограмів сирцю і готових виробів.

Загалом в ході операції співробітники СБ України вилучили рекордну партію "сонячного каміння" вагою майже 270 кілограмів, яка за цінами "чорного ринку" сягає приблизно 20 мільйонів гривень.

Слідчим відділом Управління СБ України у Рівненській області відкрито кримінальне провадження за ст. 198 Кримінального кодексу України. Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії для встановлення та притягнення до відповідальності організаторів та членів угруповання.

Відео

0
репостів
0
репостів