На Шепетівщині затримали підозрюваного у подвійному вбивстві (ФОТО+ВІДЕО)

Автор 19 листопада 2015, 19:19
53-річний мешканець Шепетівського району тільки у червні цього року вийшов із місць позбавлення волі після відбуття 20-річного терміну покарання за вбивство своєї дружини та тещі, і знову вчинив жорстоку розправу. Про це повідомив сектор комунікації ГУ Національної поліції в Хмельницькій області.

14 листопада близько 16.00 години до чергової частини Шепетівського відділу поліції надійшло повідомлення про те, що в селі Вербівці в одному із будинків виявлено вбитими господарів — 64-річного чоловіка та його 58-річну співмешканку.

Правоохоронці, які виїхали на місце події, справді виявили в будинку два трупи господарів з численними травмами у вигляді рубаних ран голови. 

— В процесі проведення першочергових слідчих дій нашими працівниками було встановлено причетність до скоєння злочину 53-річного місцевого жителя, — розповідає начальник Шепетівського відділу поліції Олександр Завадський. — Чоловік раніше неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності. Зокрема, цього року звільнився після відбуття 20-річного ув’язнення за вчинення подвійного вбивства.

Правоохоронці встановили, що підозрюваний протягом останнього часу не мав постійного місця проживання і ночував у закинутих будинках, печерах та підземних комунікаціях. До його пошуків були залучені практично усі працівники Шепетівського відділу поліції, сусідніх територіальних підрозділів та Головного управління Національної поліції в області, спецпризначенці та громадські активісти — загалом більше 100 чоловік.

Докладені зусилля таки дали позитивний результат —на другий день після скоєння вбивства зловмисника затримали. Правоохоронці помітили його поблизу лісу і почали переслідувати. Після півкілометрової погоні по щойно зораному полю підозрюваного таки наздогнали, але при наближенні правоохоронців він дістав ножа. У відповідь на це інспектор патрульної служби Василь Задорожний був змушений застосувати табельну вогнепальну зброю. Куля потрапила зловмиснику у живіт зліва. Йому одразу було надану першу медичну допомогу та доправлено до районної лікарні. За словами медиків, у затриманого травма середнього ступеня важкості, і в лікарні йому доведеться провести ще декілька днів, після чого він буде поміщений за ґрати.

— По факту застосування вогнепальної зброї працівником поліції проводиться перевірка. Попередньо його дії визнано цілком правомірними, — продовжує Олександр Завадський. — Стосовно підозрюваного відкрито кримінальні провадження за ст. 342 «Опір працівникові правоохоронного органу» та п. 1 ч. 2 ст. 115 «Умисне вбивство двох або більше осіб» Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, яке йому загрожує, — довічне позбавлення волі.

До речі, убитий 14 листопада чоловік був потерпілим у злочині, вчиненому підозрюваним у 1991 році. Зловмисник викрав з будинку своєї жертви 3 тисячі карбованців. За цей злочин він відбув 3-річне ув’язнення. А після виходу на свободу через кілька років скоїв подвійне вбивство своєї дружини та тещі, за що був засуджений до страти, яку після відміни такої міри покарання замінили на 20 років позбавлення волі.
Останнє редагування 19 листопада 2015, 19:26

Відео

0
репостів
0
репостів