По Україні було випущено 136 ударних дронів: є пошкодження на Київщині та Тернопільщині

Автор 16 жовтня 2024, 15:58

Станом на 13 годину ударних дронів росії в повітряному просторі України немає. Про це повідомили Повітряні Сили ЗС України. За підсумками військових, протягом російської атаки 15-16 жовтня зі 136 ударних дронів сили ППО збили 68. 

Російські війська почали атакувати Україну безпілотниками увечері 15 жовтня. Вранці Повітряні сили України повідомили про збиття 51 дрона.

«Станом на 07:00 у результаті протиповітряного бою збито 51 ворожий БпЛА в Сумській, Черкаській, Кіровоградській, Тернопільській, Херсонській, Харківській, Житомирській, Донецькій, Дніпропетровській, Миколаївській, Київській, Полтавській, Чернігівській і Чернівецькій областях. Внаслідок активної протидії РЕБ 60 російських безпілотників локаційно втрачено у різних регіонах України, інформація уточнюється»

Тим часом, у Київській міській військовій адміністрації зазначили, що російські війська після одноденної перерви вперше за майже 50 днів знову завдали ударів безпілотниками по Києву.

«Усі ворожі БпЛА, які загрожували Києву, було знешкоджено на підступах до столиці. Інформація щодо руйнувань чи постраждалих не надходила», – йдеться в повідомленні.

Згодом стало відомо, що уламки спричинили руйнування та пошкодження будинків і автомобіля в Київській області.

За даними рятувальників, будівля частково зруйнована, пожежу оперативно загасили. Внаслідок атаки, додає служба, ніхто не постраждав.

У Тернопільській області в ніч на 16 жовтня через російський удар дронами «Шахед» горіло промислове підприємство, повідомили в обласній військовій адміністрації.

«Під час нічної атаки ворог завдав удару по одному з промислових об’єктів на території області, внаслідок чого виникла масштабна пожежа… Завдяки злагодженим і професійним діям співробітників ДСНС, Нацполіції пожежу вдалося швидко локалізувати і ліквідувати. Загиблих і травмованих немає», – йдеться в повідомленні.

В ОВА зазначили, що до гасіння пожежі залучали 45 рятувальників на 12 одиницях спеціальної техніки і 12 поліцейських на чотирьох одиницях спеціальної техніки.

За оновленою інформацією сьогодні Силами оборони України збито ще 17 ворожих безпілотників, крім того, чотири – локаційно втрачено.

Тож загалом, у ніч на 16 жовтня 2024 року із 136 ударних БпЛА збито – 68, локаційно втрачено – 64, повернулись у росію – 2, влучання – 2.

Останнє редагування 16 жовтня 2024, 16:14
0
репостів
0
репостів