У Шепетівці суд покарав військовослужбовця за два постріли в повітря

Автор 03 жовтня 2024, 13:43

26 вересня Шепетівський міськрайонний суд розглянув справу про адміністративне правопорушення, передбачене ст.173 КУпА. Про це ми дізнались з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Як встановив суд, 16 липня 2024 близько 11.14 год. військовослужбовець здійснив декілька пострілів із стартового пістолета у повітря,чим порушив громадський порядок та спокій громадян та вчинив адміністративне правопорушення, передбачене ст.173 КУпАП.

Чоловік в судовому засіданні вину не визнав та пояснив, що здійснив два постріли в повітря, оскільки був у пригніченому стані через загибель товаришів. Вважає, що на своєму подвір`ї він має право робити що захоче, а спокій його сусідів його не турбує. Вказав, що є учасником бойових дій та має 2 групу інвалідності, в зв`язку з чим просив звільнити його від сплати судового збору.

Однак заслухавши обвинуваченого та дослідивши матеріали справи суд визнав його винним у вчиненні правопорушення, передбаченого ст.173 КУпАП.

Адміністративна відповідальність за ст.173КУпАП настає за дрібне хуліганство, тобто нецензурну лайку в громадських місцях, образливе чіпляння до громадян та інші подібні дії, що порушують громадський порядок і спокій громадян.Вина ОСОБА_1 у вчиненні правопорушення підтверджується, крім його пояснень, також протоколом про адміністративне правопорушення серії ВАД № 238879 від 21.07.2024.

Враховуючи характер вчиненого правопорушення, особу правопорушника, його майновий стан, суддя визнав винним військовослужбовця у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ст.173 КУпАП, і наклав на нього адміністративне стягнення у розмірі 7 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 119  грн.

Відповідно дост. 5Закону України «Про судовийзбір» від сплати судового збору під час розгляду справи в усіх судових інстанціях звільняються особи з інвалідністю I та II груп, законні представники дітей з інвалідністю і недієздатних осіб з інвалідністю.

Постанова може бути оскаржена до Хмельницького апеляційного суду протягом 10 днів з дня її винесення через Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області.

Штраф має бути сплачений не пізніш як через 15 днів з дня отримання постанови, а в разі оскарження постанови не пізніше як через 15 днів з дня повідомлення про залишення скарги без задоволення в установу банку України.

У разі несплати штрафу у встановлений строк, постанову буде надіслано для примусового виконання до органу державної виконавчої служби за місцем проживання правопорушника, роботи або знаходження його майна.

0
репостів
0
репостів