3332 грн штрафу за шт: на Шепетівщині виявили чоловіка, який під час заборони ловив раків

Автор 11 серпня 2024, 11:51

Правоохоронці у Шепетівському районі виявили чоловіка, який під час дії заборони ловив раків. Тепер йому доведеться сплатити чималу суму завданого довкіллю збитку.

За інформацією поліції, 9 серпня на Шепетівщині правоохоронці виявили чоловіка, який займався виловом раків. Незаконний улов у нього вилучили. Тепер за таку розвагу 32-річному порушнику доведеться заплатити немаленький штраф, адже зараз згідно затверджених норм один незаконно виловлений рак оцінюється у 3332 гривні.

Поліція Хмельниччини нагадує: до 20 вересня на водоймах області діє заборона на вилов раків. Наразі у раків триває період линьки: відбувається оновлення хітинового панцира, зябр та органів дихання. У період линьки раки стають малорухливими, а відтак — легкою здобиччю для браконьєрів. Тому, задля збереження популяції в цей час, вводиться заборона на вилов раків.

Нагадуємо, що раків називають санітарами водойм. Адже вони поїдають відмерлі організми і таким чином забезпечують очищення водного середовища. Тому наполегливо просимо громадян не порушувати заборону і не шкодити природі.

0
репостів
0
репостів