На Хмельниччині посадовців підозрюють у підробці документів для експорту зерна

Автор 22 липня 2024, 19:11

За процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури повідомлено про підозру заступнику начальника та головному спеціалісту відділу фітосанітарних заходів на кордоні Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області та їх пособнику – митному брокеру.

Їм інкриміновано несанкціоновану зміну інформації, що оброблюється в автоматизованих системах, службове підроблення, надання та отримання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 362, ч. 1 ст. 366, ч. 3 ст. 368, ч. 3 ст. 369 КК України).

За даними слідства, підозрювані розробили протиправний механізм видачі підроблених фітосанітарних сертифікатів експортерам зерна. Без відбору зразків продукції вони вказували в документах про перевірку об’єкта регулювання – зерна ріпаку та вносили дані до спеціалізованої інформаційної системи PHIS.

Митний брокер у свою чергу надавав співробітникам держустанов необхідну для виготовлення сертифікатів інформацію про транспортні засоби і вантаж. Після виготовлення сертифікатів злочинці, діючи в інтересах суб’єктів господарювання, передавали їх брокеру за неправомірну вигоду.

Підозрюваним обрано запобіжні заходи у виді домашнього арешту.

Досудове розслідування здійснюється слідчими СУ ГУНП в Хмельницькій області за оперативного супроводу працівників Управління СБУ в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Хмельницька обласна прокуратура

0
репостів
0
репостів