Псевдоволонтер з Шепетівщини продав гуманітарну допомогу вартістю майже 1,3 млн грн

Автор 04 липня 2024, 16:12

На Хмельниччині слідчі поліції оголосили підозру псевдоволонтеру, який продав гуманітарної допомоги військовим вартістю майже 1 млн 300 тисяч гривень. Зловмисник отримав від благодійного фонду 5 автівок для військових, але замість того, щоб передати їх безкоштовно, продав, отримавши чималий прибуток.

Слідчі слідчого управління ГУНП в Хмельницькій області за оперативного супроводу управління карного розшуку та за процесуального керівництва прокуратури викрили 40-річного псевдоволонтера із Шепетівського району на продажі гуманітарної допомоги.

Поліцейські з’ясували, що фігурант звернувся до одного із благодійних фондів із проханням допомогти військовим із автівками, бо, мовляв, має декілька запитів від хлопців з різних підрозділів. У результаті псевдоволонтер отримав від благодійників 5 позашляховиків.

Але замість того, щоб передати їх військовим безкоштовно, чоловік продав автівки, вартість яких складає близько 1 млн 300 тисяч гривень.

Наразі слідчі поліції вже оголосили чоловікові підозру за ч. 3 ст. 201-2 (Незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги, вчинене в особливо великих розмірах в умовах дії воєнного стану) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від 5 до 7 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Поліція Хмельницької області

0
репостів
0
репостів