Працівниця ломбарду "вішала" на клієнтів кредити, а кошти привласнювала

Автор 01 липня 2024, 11:17

Правоохоронними органами, під час досудового розслідування кримінального провадження, встановлено, що жителька Шепетівського району працюючи в одному із відділень ломбарду, який є фінансово-кредитною установою, будучи матеріально-відповідальною особою, привласнювала кошти товариства.

Так, у 2021 році, жінка, працюючи контролером-касиром відділення ломбарду, підробила п’ять договорів надання фінансових кредитів клієнтам, персональні дані яких несанкціоновано отримала з клієнтської бази ломбарду. У подальшому зловмисниця підроблені договори використала та за їх допомогою привласнила гроші свого роботодавця.

У подальшому, продовжуючи свою злочинну діяльність, контролер-касир, упродовж 2023 року, під час дії воєнного стану, аналогічним способом підробила ще чотири договори фінансового кредиту.

Усього правопорушниці у вказаний спосіб вдалось заволодіти грошовими коштами на суму понад 40 тис гривень.

Наприкінці червня 2024 року особі повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. ч. 1, 3, 4 ст. 191 (привласнення, чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, в умовах надзвичайного стану), ч. ч. 3,4 ст. 358 (підроблення документів, використання завідомо підробленого документа) та ч. ч. 1, 2 ст. 362 (несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в комп’ютерах, несанкціоноване копіювання інформації, що призвело до її витоку) Кримінального кодексу України.

За скоєння зазначених кримінальних правопорушень підозрюваній загрожує покарання у виді позбавлення волі строком від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, ст. 17 Кримінального процесуального кодексу України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Шепетівська окружна прокуратура

0
репостів
0
репостів