Над Хмельниччино збили 3 ворожі цілі: куди влучив ворог

Автор 22 червня 2024, 11:01

У ніч на 22 червня 2024 року російські окупанти завдали ракетно-авіаційного удару по об’єктах критичної інфраструктури в різних регіонах України, застосувавши ракети повітряного, морського та наземного базування, а також ударні БпЛА типу «Shahed».Про деталі атаки розповіли Повітряні Сили ЗС України.

Усього ворог застосував 16 ракет різних типів та 13 ударних БпЛА:

  • 10 крилатих ракет Х-101/Х-555 із літаків стратегічної авіації Ту-95 МС (район пусків – Саратовська обл.– рф.);
  • 2 крилаті ракети «Іскандер-К» (із Криму);
  • 4 крилатих ракет «Калібр» (із акваторії Чорного моря);
  • 13 ударних БпЛА типу «Shahed-131/136» (район пусків – Приморсько-Ахтарськ – рф., Балаклава – Крим).

В результаті протиповітряного бою збито 25 повітряних цілей:

  • 7 крилатих ракет Х-101/Х-555;
  • 4 крилаті ракети «Калібр»;
  • 1 крилату ракету «Іскандер-К»;
  • 13 ударних БпЛА типу «Shahed-131/136».

Як повідомили у Хмельницькій ОВА сьогодні вночі над областю сили ППО знищили 3 ворожі цілі. Місця падіння уламків встановлюються. Наразі звернень щодо травмованих, загиблих та пошкодження майна не надходило.

Куди цілив ворог

photo 2024 06 22 16 37 00

Ціллю російських ударів в ніч проти 22 червня знову була українська енергетика. Постраждали двоє енергетиків, є пошкоджене обладнання. За повідомленням міністерства енергетики, йдеться про об’єкти розподілу електрики на заході та півдні України.

Крім того, під час російського обстрілу відключалася повітряна лінія електропередачі на сході України, "що призвело до зниження навантаження на генеруючому об’єкті".

"Після восьми масованих атак на енергосистему, які ворог завдає з березня, ситуація в енергетиці залишається складною", - зазначають в Міненерго.

Наслідки атаки уточнюють, триває їх ліквідація. Проте, як твердять у міненерго, "збільшення обсягів обмежень електропостачання наразі не планується", - планові відключення будуть за розкладом, тобто з 16:00 до 24:00.

Водночас в "Укренерго" уточнили, що постраждалі енергетики працювали на об’єкті на Запоріжжі, а пошкодження обладнання були у Запорізькій та Львівський областях.

Голова Львівської ОВА Максим Козицький повідомив про удар і пожежу на об’єкті критичної інфраструктури, де працюють пожежники. Про масштаби руйнувань повідомлять згодом.

У Івано-Франківську, як повідомляють у місцевій ДСНС, удар прийшовся "по території цивільного навчального закладу", від якого "утворилася вирва 20 кв.м з осередком загоряння, що було ліквідовано".

"Один із навчальних корпусів частково зруйнований, інші зазнали ушкоджень", - повідомили в ДСНС Прикарпаття.

А за повідомленням мера міста Руслана Марцинківа, через удар цієї ночі пошкоджено вікна у житлових будинках та дитячому садочку.

У ДСНС також повідомляють про пожежу як наслідок нічної атаки на Волині.

"Сьогодні вночі під час ворожого обстрілу на Волині трапилось 2 пожежі — горіла господарська будівля та житловий будинок в Луцькому районі", - йдеться у повідомленні.

Під час попередніх атак росіяни знищили чи пошкодили до 9 ГВт генерації, - близько половини від пікових зимових навантажень, заявляв президент Зеленський.

Найбільшої шкоди зазнали теплові та гідроелектростанції, які дозволяли балансувати енергосистему під час піків та спаду попиту.

За різними оцінками, з системи "вибили" 80-90% теплової генерації.

Попередній удар по енергетиці росіяни завдали в ніч на 20 червня.

Останнє редагування 22 червня 2024, 16:38
0
репостів
0
репостів