Жителя Шепетівщини судили за переобладнання 5 стартових пістолетів у бойові

Автор 19 червня 2024, 11:33

На Шепетівщині засуджено місцевого жителя за скоєння кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 263-1 (незаконне виготовлення вогнепальної зброї), ч. 2 ст. 263-1 (незаконне виготовлення вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухового пристрою, вчинене повторно) та ч. 1 ст. 263 (незаконне придбання, носіння, зберігання та збут вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин, вибухового пристрою без передбаченого законом дозволу) Кримінального кодексу України.

Прокурором у суді доведено, що 61-річний житель Шепетівського району придбав 5 стартових пістолетів, майже сотню різноманітних пістолетних набоїв, понад 3 кг пороху, запалювальний гніт а також корпус від гранати.

У подальшому, у власному гаражі, умілець переобладнав чотири стартових пістолети у вогнепальну зброю, придатну для проведення пострілів, а із корпусу гранати, пороху та запалювального гніту виготовив вибуховий пристрій по типу ручної гранати, придатний до здійснення вибуху.

Зброю правопорушник виготовляв на продаж – під час досудового розслідування задокументовано 2 факти збуту пістолетів та набоїв до них. Решту арсеналу чоловік зберігав за місцем свого проживання та у гаражі, де їх і було виявлено та вилучено під час проведення обшуку.

Судом визнано обвинуваченого винним у інкримінованих злочинах та призначено покарання у виді 6 років позбавлення волі.

Наразі вирок не набрав законної сили та може бути оскаржений до апеляційного суду.

Шепетівська окружна прокуратура

Останнє редагування 19 червня 2024, 20:16
0
репостів
0
репостів