Жителя Шепетівщини судили через серії крадіжок, шахрайство та заподіяння тілесних ушкоджень

Автор 17 червня 2024, 13:11

Полонський районний суд Хмельницької області визнав 28-річного жителя Шепетівського району винним у шахрайстві (ч. 1 ст. 190 КК України), незаконному заволодінні транспортним засобом, вчиненому повторно (ч. 2 ст. 289 КК України), крадіжці та у незакінченому замаху на крадіжку, вчинених в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 185, ч. 3 ст. 15 ч. 4 ст. 185 КК України) й у заподіянні умисного легкого тілесного ушкодження (ч. 1 ст. 125 КК України), та призначив йому остаточне покарання – 5 років позбавлення волі без конфіскації майна.

Як встановив суд, усі інкриміновані правопорушення молодий чоловік вчинив у 2023 році у селищі Понінка Шепетівського району: у квітні попросив у місцевого жителя мобільний телефон, аби подзвонити, проте власнику не віддав, у червні – з велосипедної стоянки біля магазину вкрав велосипед, у серпні – з подвір’я знайомого після вживання з ним спиртного заволодів мотоциклом Альфа SOUL Lux вартістю понад 7000 грн, восени – вчинив серію крадіжок з будинків та гаражів мешканців селища (крав електроінструменти, газовий балон, акумулятор та інше майно) й заподіяв своєму знайомому легкі тілесні ушкодження під час бійки після розпивання алкоголю.

У судовому засіданні після допиту потерпілих та свідків обвинувачений заявив, що визнає свою вину й щиро кається.

Щире каяття, активне сприяння розкриттю кримінальних правопорушень суд врахував як обставини, що пом’якшують йому покарання. Як обставину, що обтяжує покарання, – вчинення кримінальних правопорушень у стані алкогольного сп'яніння.

«Беручи до уваги, що [він] вчинив 9 епізодів кримінальних правопорушень, ряд із яких є тяжкими, а тому суд приходить до висновку, що обвинуваченому має бути призначене покарання необхідне й достатнє для його виправлення та попередження нових злочинів лише у виді реального позбавлення волі», – йдеться у вироку суду.

Вирок не набрав законної сили та може бути оскаржений до апеляційного суду.

Хмельницький апеляційний суд

0
репостів
0
репостів