За 3000 доларів робили з чоловіків «інвалідів», щоб ті могли перетнути державний кордон

Автор 17 червня 2024, 12:24

У Хмельницькому правоохоронці затримали двох чоловіків, які налагодили схему переправлення осіб через державний кордон. Фігуранти за чималу грошову винагороду виготовляли замовникам документи, які дають можливість виїзду за межі країни.

За даними слідства, вони виготовляли підроблені документи про встановлення ІІ групи інвалідності та надавали консультації щодо порядку та місця перетину кордону. Цю «послугу» оцінювали у 3000 доларів США.

Під час передачі частини грошових коштів зловмисників затримано правоохоронцями в порядку ст. 208 КПК України.

За результатами обшуків за місцями проживання затриманих та у приміщенні магазину, де вони працювали, вилучено грошові кошти у сумі 3 100 доларів США та 5 840 євро, мобільні телефони, комп'ютерну техніку, медичну документацію та чорнові записи.

До суду скеровано клопотання про обрання підозрюваним запобіжних заходів у виді тримання під вартою.

Заходи з викриття проводили прокурори спільно зі слідчими слідчого управління ГУНП в області та співробітниками обласного Управління СБУ області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Останнє редагування 17 червня 2024, 12:51
0
репостів
0
репостів