Талони на пальне, оформлення візи та купівля авто: від яких схем аферистів постраждали жителі Шепетівщини

Автор 13 червня 2024, 11:34

Талони на пальне, оформлення візи та купівля авто через інтернет: жителі Шепетівщини продовжують потрапляти на гачок до шахраїв. До підрозділів Шепетівського райуправління поліції звернулось троє постраждалих від дій шахраїв. Загальна сума збитку склала більше 15 тисяч гривень.

Так, житель Нетішина втратив 4300 гривень, намагаюсь придбати талони на пальне. У месенджері хлопець отримав повідомлення із пропозицією вигідно заправити автівку. Він переказав кошти, після чого зв'язок із псевдопродавцем перервався.

8200 гривень втратила жителька Шепетівського району, довірившись пропозиції виготовлення "швидкої візи" для виїзду закордон. На відповідне оголошення потерпіла натрапила в мережі. Жінка переказала чималі кошти на запропонований рахунок, втім бажаних документів так і не отримала.

3 тисячі гривень втратила ще одна потерпіла жителька Шепетівщини, купуючи автомобіль. Дівчина в соціальній мережі натрапила на оголошення про продаж вживаного авта за привабливою ціною. Продавець попросив передоплату, а після отримання коштів, одразу зник.

По усіх цих фактах шахрайств працівники поліції відкрили кримінальні провадження і наразі працюють над пошуком зловмисників та закликають громадян бути обачними і берегти свої кошти.

Шепетівське районне управління поліції

0
репостів
0
репостів