У будівлі Нетішинської міської ради проводять обшуки?

Автор 10 червня 2024, 14:53

Сьогодні, 10 червня у будівлі Виконавчого комітету Нетішинської міської ради була помічена група правоохоронців. За словами очевидців, о 10:00 на місце прибули близько 15 людей, зокрема помітили працівників Служби безпеки України. Припускаємо, що зараз там відбуваютсья обшуки.

У єдиному державному реєстрі судових рішень ми знайшли інформацію, що відділення розслідування злочинів загальнокримінальної спрямованості СВ Шепетівського РУП ГУНП в Хмельницькій області 6 березня 2024 року відкрили кримінальне провадження за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 4 ст. 191, ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 191 КК України.

До Шепетівської окружної прокуратури з управління Служби безпеки України у Хмельницькій області, надійшли матеріали про те, що посадові особи за попередньою змовою з посадовими особами одного з ТОВ, в умовах воєнного стану, привласнили бюджетні кошти під час виконання договорів купівлі-продажу квадрокоптерів (дронів) та FPV-типу ELRS.

В ході досудового розслідування було встановлено, що 19 березня 2024 року укладено договір №19.03-24 купілі-продажу FPV дронів типу ELRS в загальній кількості 400 одиниць, вартістю 6 250 000 гривень.

В подальшому, встановлено, що після укладення вказаного договору ТОВ виготовлено 400 квадрокоптерів (дронів) , використовуючи серед інших складових запчастин іншої якості та зменшеної ціни, зокрема: відеокамери CADDXFPV ANT, RunCam Phoonix 2 SE 1000TVL 1/2 замість заявленої відеокамери Foxeer Cat 3 Micro та відеопередавачі АКК Ultra Long Range, iFlight BLITZ Whoop 5.8 G2.5 VTX, Skyzone, моделі ATOMRC 2.5W 5.8GHz, замість заявленого відеопередавача Foxeer Reaper Infinity 5.8 G VTX 5W.

Таким чином, на думку слідства, зменшивши вартість складових для виробництва квадрокоптерів (дронів) FPV-типу ELRS, представники ТОВ  заволоділи бюджетними коштами перерахованими на рахунок підприємства на виконання умов договору. Після цього, вказані квадрокоптери (дрони), для виробництва яких використані інші комплектуючі, поставлені замовнику.

На даний час виникла необхідність в огляді вище вказаних дронів для встановлення їхньої належної якості.

З метою повного, всебічного та неупередженого розслідування, для вирішення питань, що мають істотне значення для кримінального провадження, слідчі просили дозвіл в одержанні тимчасового доступу до речей та документів, які знаходяться у володінні військової частини, а саме до акту прийому-передачі від міської ради для військової частини та безпілотних літальних апаратів типу FPV дрон ELRS, з можливістю вилучення екземпляра.

Перевіривши надані матеріали клопотання та дослідивши докази по матеріалах, суддя дійшов висновку, що воно не підлягає задоволенню.

Однак, 22 березня 2024 року слідчими було оглянуто 30 літальних апаратів типу FPV дрон TBS, в ході якого  керівником штабу волонтерської організації допомоги ЗСУ було добровільно видано в якості речового доказу один літальний апарат типу FPV дрон TBS, який вилучено до Шепетівського РУП ГУНП в Хмельницькій області.

Міський голова Нетішина Олександр Супрунюк вже відреагував на своїй сторінці дописом:

В Україні хороші справи ніколи не бувають безкарними!

Нагадаємо, Нетішинська громада найбільше витратила на закупівлю БПЛА військовим серед громад Шепетівщини: 911 штук за 18 млн 216 тис.

Останнє редагування 10 червня 2024, 15:27
0
репостів
0
репостів