Під час масованої атаки на Хмельниччині знищили 11 ворожих цілей

Автор 07 червня 2024, 08:53
Під час масованої атаки на Хмельниччині знищили 11 ворожих цілей Фото з відкритих джерел

У ніч на 7 червня 2024 року противник завдав удару по об’єктах критичної інфраструктури України із стратегічної авіації – бомбардувальників Ту-95МС з повітряного простору Саратовської області та ударними БпЛА типу «Shahed-131/136» із районів Приморсько-Ахтарськ, Єйськ, Курськ – рф. та мис Чауда – Крим.

Усього було застосовано 5 крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555 та 53 ударні БпЛА «Shahed-131/136».

Відбивали повітряний напад мобільні вогневі групи Сил оборони України, винищувальна авіація, підрозділи зенітних ракетних військ та радіоелектронної боротьби Повітряних Сил.
В результаті протиповітряного бою збито 48 ударних БпЛА та 5 крилатих ракет Х-101/Х-555 у Дніпропетровській, Запорізькій, Кіровоградській, Миколаївській, Херсонській, Одеській, Харківській, Київській та Хмельницькій областях.

Зокрема, о 00:20 Повітряні Сили ЗСУ інформували про групу БпЛА, які рухалися з півдня курсом на північний захід. Вже о 01:42 у Хмельницькій області пролунала повітряна тривога, фіксували ворожі ударні дрони з Вінниччини, через деякий час - пуск ракет у бік Хмельниччини.

За даними пресслужби ПС під атакою опинився Старокостянтинів: зі сходу, заходу та півдня "шахеди" атакували громаду. Вже о 04:25 туди ж прямували декілька груп ракет. Жителі регіону могли чути звуки вибухів - працювала ППО.

Близько 5 ранку у регіоні оголосили про відбій повітряної тривоги. Детальніше про наслідки масованої атаки розповів начальник Хмельницької ОВА Сергій Тюрін:

"Сьогодні вночі ворог знову здійснив масовану атаку на Україну. В межах нашої області сили ППО знищили 11 ворожих цілей. Дякую нашим ЗСУ за захист неба!"

За його словами звернень щодо травмованих, загиблих чи пошкодження майна наразі не надходило.

0
репостів
0
репостів