Одного військового збив насмерть, а інший та поліцейська потрапили в лікарню: який вирок отримав водій

Автор 20 травня 2024, 12:06

Хмельницький апеляційний суд виніс вирок 30-річному водію за вчинення смертельної ДТП. Обвинувачений збив автомобілем Opel Astra трьох людей на пішохідному переході: двох військовослужбовців і працівницю поліції. У результаті наїзду один із постраждалих чоловіків загинув. 

Як йдеться у вироку від 15 травня, аварія на вулиці Тернопільській у Хмельницькому сталася 1 травня 2023 року. Близько 13:00 водій Opel Astra збив двох військових і поліцейську, які переходили дорогу нерегульованим пішохідним переходом. Один із чоловіків від отриманих травм загинув на місці події, а двоє постраждалих потрапили в лікарню із травмами середньої тяжкості.

У суді потерпілі зауважили, що не мають претензій майнового характеру до обвинуваченого й просили не позбавляти його волі. Крім того, з’ясувалося, що обвинувачений оплатив лікування поліцейській та компенсував дружині загиблого 20 тис. доларів за спричинену шкоду.

Суд першої інстанції призначив обвинуваченому 1,5 роки іспитового терміну, втім прокурори не погодилися з рішенням і подали апеляцію.

Головуюча суддя Хмельницького апеляційного суду Тетяна Тапчій визнала водія винним за ч.2 ст. 286 ККУ (порушення ПДР, що спричинило смерть потерпілого), однак залишила попередній вирок без змін.

0
репостів
0
репостів