Один загиблий та важко травмована неповнолітня пасажирка: судитимуть водія позашляховика

Автор 17 травня 2024, 15:55

Закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом скоєння у вересні 2022 року злочину, передбаченого ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу – порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами що спричинили смерть потерпілого, заподіяли тяжке тілесне ушкодження.

Як встановлено досудовим розслідуванням, двадцятирічний місцевий житель, що кілька місяців як отримав посвідчення водія, кермуючи потужним позашляховиком, у салоні якого також знаходилось двоє неповнолітніх пасажирок, рухався однією із вулиць Шепетівки із швидкістю 120 км/год, тбто більш ніж вдвічі перевищуючи швидкість, що дозволена у межах населеного пункту (50 км/год). Виїхав на зустрічну смугу руху де допустив зіткнення із іншим легковим автомобілем.

Внаслідок вказаної дорожньо-транспортної пригоди одна із пасажирок позашляховика отримала тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості, у той час як інша отримала тілесні ушкодження, які за умов ненадання своєчасної медичної допомоги, могли спричинити смерть. Нажаль, водій легкового автомобіля, зіткнення із яким допустив обвинувачений, отримав тяжкі тілесні ушкодження що призвели до смерті.

За скоєння злочину, передбаченого ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України обвинуваченому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Окрім того, окружною прокуратурою одночасно із скеруванням обвинувального акту на розгляд суду, заявлено ряд позовів про відшкодування збитків, заподіяних скоєнням злочину, а саме стягнення із обвинуваченого майже 74 тис грн витрат на лікування потерпілих, які понесли лікувальні заклади.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, ст. 17 Кримінального процесуального кодексу України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Шепетівська окружна прокуратура

Останнє редагування 17 травня 2024, 16:23

Відео

0
репостів
0
репостів