Адвоката підозрюють в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон

Автор 15 травня 2024, 16:21

Слідчі слідчого управління ГУНП в Хмельницькій області у співпраці з колегами із відділу міграційної поліції, УСБУ та за процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури викрили діючого адвоката з Києва в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон.

За даними слідства, киянин підшуковував військовозобов’язаних чоловіків, охочих уникнути призову на військову службу. Обіцяв за 4 тисячі американських доларів допомогти безперешкодно перетнути держкордон.

Так, адвокат оформляв фіктивні документи волонтерів-перевізників однієї зі столичних благодійних організацій.

На підставі цього потенційних призовників вносили до системи «Шлях». Згодом вони безперешкодно виїжджали за межі України.

Зокрема, за такою схемою ділок намагався переправити через кордон чоловіка призовного віку. Після отримання грошей зловмисник забезпечив безпідставне внесення даних про особу до списку водіїв, що здійснюють перевезення вантажів гуманітарної допомоги .

Після отримання 3 тисяч гривень, адвокат відправив чоловікові всі документи поштою. Ще 20 тисяч гривень «клієнт» перерахував йому на картку.

Наразі слідчі вже оголосили фігурантові підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснюється слідчими СУ ГУНП в Хмельницькій області за оперативного супроводу працівників відділу міграційної поліції ГУНП в області та Управління СБУ в області.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

0
репостів
0
репостів