На Хмельниччині викрили на хабарництві голову військово-лікарської комісії

Автор 19 квітня 2024, 14:27

На Хмельниччині правоохоронці викрили на хабарництві голову військово-лікарської комісії. Посадовиця організувала схему вимагання грошових коштів з осіб, які підлягають мобілізації, за визнання їх обмежено придатними до військової служби.

За даними слідства, 57-річна лікарка-фтизіатр вимагала у родички військовозобов'язаного з вадами слуху 300 доларів за обстеження та подальше визнання його військово-лікарською комісією непридатним чи обмежено придатним до військової служби.

«Жінка вимушено погодилась на умови, однак звернулася до правоохоронців, які задокументували злочинну діяльність підозрюваної», - зазначають в Спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони Західного регіону.

Правоохоронці задокументували факт отримання головою ВЛК грошової винагороди за визнання місцевого жителя, який підлягає мобілізації, обмежено придатним, що дає підстави для відтермінування призову за станом здоров’я.

Додають, що під час санкціонованих обшуків за місцем роботи та проживання медикині знайдено частину коштів, а також відповідну медичну документацію.

Наразі слідчі слідчого управління ГУНП в Хмельницькій області вже оголосили посадовиці підозру за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

На період розслідування суд взяв її під варту із можливістю внесення застави.

Викриття зловмисниці здійснювалось за оперативного супроводу управління стратегічних розслідувань в Хмельницькій області ДСР НПУ, спільно з колегами із УСБУ в Хмельницькій області та за процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.

Останнє редагування 19 квітня 2024, 14:36
0
репостів
0
репостів