Ошукав матір свого товариша: набрав на неї кредитів сумою більше 20 тис грн

Автор 06 квітня 2024, 16:03

У місті Нетішин перед судом постане 35-річний шахрай, який ошукав матір свого товариша. Зловмисник, зловживаючи довірою, обманом заволодів персональними даними потерпілої, оформив на її ім’я декілька кредитів, а гроші витратив на власний розсуд. Правоохоронці інкримінували йому п'ять статтей Кримінального кодексу України.

До поліції звернулась місцева жителька та повідомила, що на її ім’я незаконно оформлено декілька кредитів на загальну суму більше 20 тисяч гривень. Під час розслідування поліцейські з'ясували, що до злочину причетний друг родини потерпілої. 35-річний нетішинець раніше притягувався до кримінальної відповідальності за шахрайські дії.

Чоловік товаришував із сином потерпілої. Зловживаючи довірою, він заволодів мобільним телефоном та банківською карткою жінки.

Згодом зловмисник, використовуючи персональні дані пенсіонерки, оформив на неї кредитну картку.

Впродовж місяця він знімав готівку, а також оформляв онлайн-кредити в різних банках на ім'я жінки.

Наразі слідчі Шепетівського райуправління поліції за процесуального керівництва прокуратури оголосили фігурантові підозру за п'ятьма статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 190 (Шахрайство, вчинене повторно), ч. 4 ст. 190 (Шахрайство, вчинене шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки), ч. 4 ст. 185 (Крадіжка, вчинена в умовах воєнного стану), ч.1 ст.357 ( Заволодіння офіційними документами шляхом шахрайства) та ч.1 ст.361 ( Несанкціоноване втручання в роботу інформаційних систем) Кримінального кодексу України.

Обвинувальний акт вже скеровано до суду.

За скоєне зловмиснику загрожує до 8 років позбавлення волі.

Шепетівське районне управління поліції

0
репостів
0
репостів