Ледве не відкусили дитині палець: у Шепетівці почастішали напади безпритульних собак

Автор 04 квітня 2024, 17:44

У місті Шепетівка зросла кількість інцидентів з агресивними безпритульними собаками, які нападають на місцевих жителів. Ця проблема не нова, але вона дедалі більше починає турбувати громаду.

Нещодавно чотирирічний хлопчик став жертвою такого нападу, коли він катався на велосипеді. Його мати, 40-річна жінка, розповіла, що собаки оточили її сина і почали гавкати, але завдяки втручанню перехожих, дитину вдалося врятувати. Тепер хлопчик боїться виходити на вулицю, а його мати почала носити з собою електрошокер для захисту.

Інший випадок стався з 54-річною жінкою, яка ледь уникнула нападу, встигнувши сховатися у під’їзді будинку. Вона висловила стурбованість через зростання кількості собак, яких місцеві жителі підгодовують, особливо біля парку та у центрі міста, де тварини збираються зграями.

Медичні працівники Шепетівської багатопрофільної лікарні підтвердили, що кількість постраждалих від нападів собак збільшується, і серед них багато дітей. Один з останніх випадків був особливо жахливим, коли собаки майже відкусили палець семирічному хлопчику. За словами лікаря-травматолога, з початку року до лікарні звернулися 34 особи з травмами, спричиненими собаками, з них десятеро — діти.

У шепетівській лікарні закликають всіх, хто постраждав від нападу собак, негайно звертатися за медичною допомогою, особливо для отримання антирабічних щеплень, які включають п’ять доз вакцини протягом місяця.

0
репостів
0
репостів