Знайшли банківську картку на вулиці та "накористували" собі судимість

Автор 28 березня 2024, 16:13

У Нетішині суд виніс вирок кримінальному дуету за крадіжку коштів з чужої банківської картки. Нагадаємо, що події відбувались у квітні минулого року в м. Нетішин. 20-річна дівчина та її 26-річний знайомий на вулиці знайшли банківську картку. Та замість того, аби повернути платіжний документ до банку, приятелі почати її активно використовувати.

Власниця виявила відсутність своєї картки й одразу її заблокувала та звернулась за допомогою до правоохоронців. На той момент спільники встигли витратити майже дві тисячі гривень на різні товари.

Поліцейським швидко вдалось встановити особи зловмисників.

Слідчі Шепетівського райуправління поліції за процесуального керівництва прокуратури оголосили їм підозри за ч.4 ст. 185 та ч.1 ст.357 (Крадіжка, вчинена за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану та незаконне заволодіння документом) Кримінального кодексу України.

Суд визнав підозрюваних винними та призначив обом покарання у вигляді позбавлення волі строком на 5 років. Проте звільнив від відбування покарань з іспитовим терміном 1 рік.

Принагідно нагадуємо громадянам: якщо ви знайшли банківську картку, навіть не думайте її використовувати для купівлі товарів чи послуг. Це розцінюватиметься як крадіжка. Передайте її до найближчого відділення банку або працівникам поліції.

Шепетівське районне управління поліції

0
репостів
0
репостів