Двоє загиблих та 8 постраждалих: як у Хмельницькому ліквідовують наслідки обстрілу

Рятувальники повідомили, що внаслідок атаки рф у Хмельницькому станом на зараз маємо 2 загиблих, 8 постраждалих. російські війська атакували об’єкти інфраструктури та житлові масиви міста й області «шахедами» і ракетами.

Із-під завалів житлового будинку врятовано 21-річну дівчину. Із постраждалими працюють психологи ДСНС та Нацполіції.

У Хмельницькому триває розбір завалів будинку, який зазнав ушкоджень внаслідок російського обстрілу міста вранці 22 березня 2024 року. 

Як розповів Хмельницький міський голова Олександр Симчишин, пошкоджено та зруйновано низку будинків, у багатоповерхівках пошкоджено сотні квартир. Окрім того, руйнування зафіксовано й на об'єктах критичної інфраструктури.

Людей, які отримали травми передали медикам "швидкої" допомоги, каже кореспондентка Суспільне Хмельницький.

Волонтери Червоного Хреста розгорнули намет. Людям пропонують гарячі напої, їжу, психологічну допомогу, з дітьми грають в ігри.

Також пошкоджено приватні автівки: вибито скло й зім'ятий кузов.

Комунальники наразі фіксують пошкодження, роздають людям плівку й скло, сказав заступник Хмельницького міського голови Василь Новачок. Мешканці будинку й комунальники прибирають двір багатоповерхівки від скла.

У Хмельницькому через ранковий російський обстріл також було пошкоджений медичний заклад — амбулаторія сімейної медицини. Тут вибиті майже всі вікна та двері, зруйнована стеля. У приміщенні людей не було на момент обстрілу. Про це Суспільному розповіла директорка КП "Хмельницький міський центр первинної медико-санітарної допомоги №1" Валентина Гесаль.

З її слів, будівля амбулаторії зазнала великих ушкоджень.

"Руйнування — жахливі. У нас вибиті практично всі вікна — на балконах, в кабінетах. Також всі двері вибиті. У приміщеннях всюди зруйнована стеля. Повиривало плитку, протипожежну і охоронну сигналізації", — розповідає Валентина Гесаль.

За її словами, травмованих немає, адже на момент обстрілу людей у приміщенні амбулаторії не було.

"Щоб прийом пацієнтів був налагоджений та надавалась їм необхідна допомога, ми переводимо лікарів в амбулаторію №6 на вулицю Міхновського, 12 і в амбулаторію №3 на Майборського, 16", — додала директорка медичної установи.

Останнє редагування 22 березня 2024, 15:09

Відео

0
репостів
0
репостів