На Хмельниччині від атаки ворога загинула людина, є поранені

Автор 22 березня 2024, 08:32

Цього разу повітряна тривога розпочалася на Хмельниччині о 01:01 ночі та тривала до 07:00 ранку. Застосовуючи комбіновану атаку, рф спрямувала на об'єкти енергетики понад 60 "шахедів" і майже 90 ракет різних типів.

Про це сьогодні вранці повідомив президент Зеленський.

Зокрема, о 01:04 БпЛА фіксували на півдні Вінниччини, курсом на північний-захід, о 01:47 рухалися у напрямку Хмельниччини. Вже о 02:43 Повітряні Сили знову повідомляли про БпЛА на межі Вінницької та Хмельницької областей з курсом на захід, о 03:23 аналогічно. Близько 4 ранку в області було гучно.

Пізніше очільник Хмельницького Олександр Симчишин написав:

"Жахливий ранок. Маємо пошкодження обʼєктів інфраструктури. Пошкодження житлових будинків. Є загиблі і постраждалі серед цивільних. Деталі згодом."

Також від атаки постраждала Шепетівка, про це написав Віталій Бузиль:

"Завершилась масштабна повітряна тривога. Маємо пошкодження обʼєктів критичної інфраструктури. Ремонтні бригади працюють над відновленням електро та водопостачання. Жертв немає. Школи та садочки переведено на дистанційний режим. Тож зберігаємо спокій, і не ігноруємо повітряних тривог."

Після масованого обстрілу, на Хмельниччині виникли перебої з електропостачанням. Наразі світла немає у Хмельницькому, Шепетівці, Старокостянтинові, Красилові та у селах.

Як повідомила пресслужба Хмельницької ОВА, всі служби працюють для ліквідації наслідків. Внаслідок атаки є 1 загибла, зараз під завалами шукають людей.

За інформацією міністра енергетики Галущенка, рф здійснила наймасштабнішу атаку на українську енергетику за останній час. Відомо про пошкодження на об'єктах інфраструктури Хмельниччини, Харківщини, Запоріжжя, Дніпропетровщини, Вінниччини, Кіровоградщини, Львівщини, Сумщини, Івано-Франківщини. Ворог намагався пошкодити ДніпроГЕС у Запоріжжі, ситуація там наразі контрольована. Також через обстріл знеструмлено одну з ліній електропередачі, що живить ЗАЕС.

Останнє редагування 22 березня 2024, 09:09
0
репостів
0
репостів