Перед судом постане водій, який у стані сп'яніння збив двох пенсіонерок

Автор 28 лютого 2024, 14:35

На Шепетівщині перед судом постане водій, який у стані сп'яніння збив двох літніх пішохідок. Під час освідування винуватця ДТП на місці події правоохоронці встановили, що вміст алкоголю в його крові у 12 разів перевищував допустиму норму.

Автопригода сталась наприкінці минулого року у селі Мухарів, що на Шепетівщині. 42-річний водій автомобіля «Hyundai Getz» наїхав на двох місцевих жительок, що стояли на узбіччі дороги.

На місце пригоди свідки події викликали швидку та поліцію.

Постраждалих жінок віком 81 та 83 роки з численними травмами госпіталізували до лікарні. Експерти оцінили ступінь важкості отриманих тілесних ушкоджень як середньої тяжкості.

Правоохоронці перевірили водія на стан алкогольного сп'яніння. Прилад "Драгер" показав позначку у 2,51 проміле, що у 12 разів перевищує допустиму норму.

Слідчі Шепетівського райуправління поліції за процесуального керівництва прокуратури провели досудове розслідування та оголосили порушнику підозру за ч. 1 ст. 286-1 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння) Кримінального кодексу України. На період слідства водій перебував під вартою.

Обвинувальний акт відносно нього вже скеровано до суду.

Санкція інкримінованої статті передбачає до трьох років ув’язнення з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від трьох до п'яти років.

Шепетівське районне управління поліції

0
репостів
0
репостів