На Шепетівщині пенсіонерка так побила вагітну сусідку, що її дитину у школу супроводжували поліцейські

Автор 22 лютого 2024, 18:22

19 лютого Славутський міськрайонний суд Хмельницької області розглянув у відкритому судовому засіданні кримінальне провадження про обвинувачення уродженки с. Печиводи Шепетівського району за ч. 1 ст. 125 Кримінального Кодексу України. Йдеться про умисне легке тілесне ушкодження. 

Як йдеться у рішенні суду,17.01.2024 близько 07.40 год на сходовій клітці, пенсіонерка на ґрунті особистих неприязних відносин дерев`яною палицею нанесла сусідці близько п`яти ударів по спині, голові та плечах і передпліччі, спричинивши тілесні ушкодження у вигляді: садна правої лопаточної ділянки спини, синця задньої поверхні лівого передпліччя, що відносяться до категорії тілесних ушкоджень легкого ступеня тяжкості.

Обвинувачена не визнала свою винуватість у вчиненні кримінального проступку та пояснила, що з 2022 року перебуває у неприязних відносинах з сусідкою, яка мешкає поверхом вище та порушує її спокій. На її зауваження щодо порушення спокою, потерпіла запропонувала їй іти жити в приватну оселю.

Незважаючи на те, що обвинувачена не визнала свою винуватість у вчиненні кримінального проступку, її вина доведена в ході судового розгляду показаннями потерпілої, свідків, письмовими доказами та матеріалами кримінального провадження.

У матеріалах суду зазначається, що потерпіла у 2021 році разом з чоловіком і малолітнім сином вселилася у квартиру. Вже у вересні сусідка прийшла до неї з претензіями, що дитина дуже голосно бігає по квартирі та порушує її спокій, на що вона запропонувала поселитися у приватному секторі. З цього часу пенсіонерка й стала погрожувати фізичною розправою, здійснювати булінг, обзивати нецензурними та образливими словами в присутності сторонніх осіб, безпідставно викликати поліцію. Крім того, палицею побила вхідні двері у квартиру, ночами стукала в стелю.

А от 17 січня цього року близько 7:40 жінка вела свого сина-першокласника в школу та коли спустилася з п’ятого поверху на четвертий, побачила сусідку, яка з палицею в руках виходила з четвертого поверху на сходову клітку.

«Дитина встигла спуститися по сходах до третього поверху, а вона вже ступила на сходи, коли відчула удар палицею по спині. Оскільки вона перебуває в стані вагітності та 4 січня 2024 перенесла оперативне втручання, то з метою самозахисту присіла і правою рукою закрила живіт, а ліву руку, в якій тримала шкільний рюкзак, підняла поверх голови і рюкзаком намагалася закрити голову. Обвинувачена продовжила наносити їй удари палицею по руках, плечах, по голові і спині, всього нанесла близько п’яти ударів. Вона була одягнута у зимовому верхньому одязі, в шапці, закривалась рюкзаком, тому тілесні ушкодження були виявлені всього від двох ударів. В цей час сусідка з третього поверху також вийшла вести дитину до школи, побачила її наляканого сина і стала підніматися на четвертий поверх», — йдеться у вироку.

Почувши голос іншої жительки будинку, пенсіонерка втекла до себе у квартиру. Потім вийшла ще одна сусідка, яка також чула, що відбувалося на сходовій клітці. Сусіди завели сина постраждалої в школу, а вона викликала поліцейських і швидку.

З висновку судово-медичної експертизи № 9 від 25.01.2024 р вбачається, що на тілі потерпілої виявлені тілесні ушкодження у вигляді садна правої лопаточної ділянки спини, синця задньої поверхні лівого передпліччя, які виникли від дії тупого(их) предмету(ів), якими могла бути рука, нога людини чи інші тупі предмети, за властивостями давності виникнення можуть відповідати часу події - 17.01.2024 р. 

Після цієї події син постраждалої боїться проживати в одному будинку з пенсіонеркою, декілька днів проживав у бабусі в селі Романіни, а потім ходив у школу в супроводі поліцейських. Відтак, сім’я вимушена була змінити місце проживання і продати квартиру в будинку.

Вивчивши всі матеріали справи, суд ухвалив визнати пенсіонерку винуватою у пред’явленому обвинуваченні за ч. 1 ст. 125 КК України і призначити їй покарання у виді штрафу в розмірі п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 грн. 

Протягом тридцяти днів з дня проголошення на вирок може бути подана апеляційна скарга в Хмельницький апеляційний суд через Славутський міськрайонний суд.

Останнє редагування 22 лютого 2024, 19:32
0
репостів
0
репостів