За минулу добу жителів Шепетівщини ошукали більш ніж на 150 тисяч гривень

Автор 16 лютого 2024, 14:47

Упродовж минулої доби шахраї ошукали жителів Шепетівщини більш ніж на 150 тисяч гривень. Поліцейські встановлюють обставини чотирьох шахрайств та займаються пошуком зловмисників.

Так, 19-річна жителька міста Ізяслава хотіла підзаробити, тому довірилась "псевдороботодавцям", що обіцяли прибуток від вкладених коштів. Проте після того, як дівчина переказала на невідомий рахунок 88 тисяч гривень, зв'язок із ними обірвався.

64-річний шепетівчанин мав намір придбати мотор до своєї автівки. Відповідне оголошення розшукав в мережі. Потерпілий переказав 44 тисячі гривень, втім бажаної запчастини так і не отримав.

Понад 16 тисяч гривень втратила 45-річна славутчанка, повіривши оголошенню в соціальній мережі про отримання фінансової допомоги. Потерпіла перейшла за фішинговим посиланням, де ввела персональні дані своєї банківської картки. Та замість отримати кошти, втратила їх.

Ще одна потерпіла – жителька Шепетівки, переказала 6 тисяч гривень на невідомий рахунок в надії допомогти подрузі.

В соціальній мережі вона отримала лист нібито від давньої знайомої із проханням позичити кошти. Жінка погодилась. Втім, згодом виявилося, що сторінка подруги зламана, а кошти дістались шахраям.

За усіма перерахованими фактами поліцейські розпочали кримінальні провадження. Ці шахрайські схеми, на жаль, набули значного поширення та стали "класичними".

Правоохоронці закликають громадян завжди критично ставитись до дзвінків з невідомих номерів та підозрілих повідомлень у месенджері. Не здійснюйте передоплату товару та не вірте "привабливим" пропозиціям швидкого заробітку. Довіряйте лише офіційним джералам інформації.

Будьте свідомими — бережіть власні кошти.

Шепетівське районне управління поліції

0
репостів
0
репостів