"Вижили не знаю, яким чудом": як почуваються травмовані після російської атаки на Хмельниччину

Автор Неля Шпулак, Вікторія Мельник 15 лютого 2024, 22:30
Жителька Красилова Марина замітає скло біля під'їзду свого будинку, яке вилетіло через вибухову хвилю. 15 лютого 2024 рік. Жителька Красилова Марина замітає скло біля під'їзду свого будинку, яке вилетіло через вибухову хвилю. 15 лютого 2024 рік. Фото: Суспільне Хмельницький

Троє людей з Красилівської громади, що на Хмельниччині, постраждали внаслідок ранкової атаки росіян на Хмельниччину 15 лютого. Пошкоджень зазнали й житлові будинки у місті. Як почуваються травмовані та як жителі міста оговтуються від вибухів — дізнавалося Суспільне Хмельницький.

Місцева жителька Марина прибирає скло від вибитих вікон у під’їзді — їх пошкодило вибуховою хвилею.

"У нас в квартирі всі вікна аж затряслися, коли вони бабахнуло, але вціліли. А от в під’їзді вікна повилітали. Вони тут більш такі вікна, старіші, скляні, пластикові більш затрималися. А у сусідніх під’їздах, то геть повністю повилітали", — каже жінка.

У під’їзді Володимира також повилітали шибки. Каже: в укриття під час тривоги він не ходив — сиділи із стареньким батьком-інвалідом, якому 93 роки, вдома.

Троє людей після атаки звернулися по допомогу до Красилівської багатопрофільної лікарні, розповідає її медичний директор Юрій Бачинський.

"У них травми, пов’язані з осколковими пораненнями шкірних покривів склом, і один потерпілий дістав опалення волосяної частини голови. Займаємося їх обстеженням, рентгенами, комп’ютерною томографією. Одного пацієнта, з опаленням, вже відпустили додому на амбулаторне лікування", — говорить медик.

Місцева жителька Валентина перебуває в лікарні із сином. Каже, дивом вціліли після вибуху.

"Пам'ятаю лише вогонь, все летить — скло, все. Вижили не знаю, яким чудом. Склом порізана, нога побита", — розповідає жінка.

Її син додає:

"Мені зверху впала на голову стеля. Лікарі кажуть, що цю добу потримають, а там відпустять додому. Сьогодні не пустять, бо може голова закрутиться".

4d663e771cb686b3

У Красилівській громаді пошкоджено кілька десятків приватних будинків і автомобілі, розповіла міська голова Ніла Островська.

"Зараз працюють комісії, ми все описуємо. Збираємо дані якнайшвидше, щоб будівельні матеріали були отримані", — каже посадовиця.

Місцева жителька Євгенія Володимирівна розповідає: під час вибухів була вдома. Показує пошкоджену будівлю.

"Вікна отут вибило, але це таке, повставляємо. Собаки повтікали хто-куди", — ділиться пережитим жінка.

Вибиті вікна у під’їздах комунальники спочатку закриють плівкою, каже Ніла Островська, потім склитимуть.

"У квартирах, на щастя, немає таких пошкоджень, тільки у під’їздах. Є декілька приватних будинків, які залишилися без вікон. Але ми з цим усім впораємося. Є міжнародні фонди, які одразу, вже з самого ранку пропонували свою допомогу", — каже Ніла Островська.

Що відомо про ракетну атаку на Хмельниччині 15 лютого

  • 15 лютого рф атакувала Хмельниччину крилатими ракетами. У Повітряних Силах ЗСУ повідомляли про загрозу застосування крилатих ракет з літаків Ту-95МС.
  • За інформацією першого заступника начальника Хмельницької ОВА Сергія Тюріна, в області сили ППО збили одну ракету.
  • Внаслідок вибухів на Хмельниччині є ушкодження цивільних об’єктів, зазначив Сергій Тюрін. Також постраждали четверо людей, двох з яких госпіталізували до травматологічного відділення Красилівської багатопрофільної лікарні.
Останнє редагування 15 лютого 2024, 22:40

Відео

0
репостів
0
репостів