Повертався з риболовлі напідпитку та не доїхав: суд виніс вирок

Автор 13 лютого 2024, 13:02

На Шепетівщині суд виніс вирок водієві, з вини якого у ДТП травмувався його 27-річний пасажир. Як встановило слідство, водій перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

Нагадаємо, дорожньо-транспортна пригода сталася наприкінці вересня минулого року на трасі поблизу селища Ямпіль, що на Білогірщині.

24-річний житель Шепетівського району на автомобілі "ВАЗ - 21104" пізно ввечері повертався з риболовлі напідпитку. На швидкості він з'їхав у кювет та перекинувся.

У результаті ДТП пасажир автомобіля отримав численні травми.

Потерпілий був госпіталізований до травматологічного відділення місцевої лікарні.

Експерти оцінили ступінь важкості отриманих тілесних ушкоджень як середній.

Перевірка показала, що водій перебував за кермом у стані сильного алкогольного сп’яніння (показник у 1,31 проміле перевищив допустиму норму більш ніж у 6 разів).

Слідчі Шепетівського райуправління поліції провели досудове розслідування та скерували обвинувальний акт за ч. 1 ст. 286-1 (Порушення правил безпеки дорожнього руху особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння, що спричинило потерпілому тілесні ушкодження) Кримінального кодексу України до суду.

Білогірський районний суд визнав водія винним та призначив йому покарання у вигляді 1 року позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на 3 роки.

Шепетівське районне управління поліції

0
репостів
0
репостів