Уродженець села Судилків намагався за 100 доларів хабара перетнути кордон

Автор 24 січня 2024, 14:05

Старосамбірський районний суд Львівщини виніс вирок підприємцю родом з Шепетівщини, який пропонував прикордонникам 100 доларів хабара, щоб виїхати за кордон. Суд призначив чоловікові 17 тис. грн штрафу.

Як вказано у вироку суду, який винесли у січні 2024 року, уродженець села Судилків Шепетівського району 22 листопада 2023 року хотів перетнути кордон з Польщею у пункті пропуску «Смільниця – Кросценко». Він був зареєстрований у системі «Шлях», але не зміг підтвердити мету своєї поїздки за кордон.

Чоловік поклав 100 доларів у свій паспорт та дав прикордоннику, який відмовився від цих коштів та повідомив про пропозицію хабара правоохоронців.

Щодо чоловіка порушили кримінальну справу за фактом пропозиції хабара. У суді чоловік визнав свою провину та розповів, що мав перевезти товар, але його не пропускали на кордоні, тому він вирішив дати прикордоннику гроші.

У вироку суду зазначено, що обвинувачений є підприємцем. Згідно з даними бізнес-пошукової системи YouControl, він зареєстрований у Хмельницькому та займається вантажним транспортом.

Справу розглянув суддя Юрій Пошивак, який дослідив усі матеріали та визнав чоловіка винним у спробі дати хабар прикордоннику. Чоловіку призначили 17 тис. грн штрафу, 100 доларів хабара конфіскують в дохід держави. На вирок ще може бути подана апеляція.

Останнє редагування 24 січня 2024, 14:37
0
репостів
0
репостів