Пожежники готуються до можливих лісових пожеж

Автор 29 квітня 2014, 14:18
У Шепетівському лісництві ДП «Шепетівського лісгоспу» умовну лісову пожежу загальною площею 110 кв. м ліквідовували вогнеборці 21-ї державної пожежно-рятувальної частини та добровільної пожежної дружини держлісгоспу.
Крім того, з задимленого лісу вогнеборці винесли чоловіка, який надихався продуктів горіння. Потерпілого передали працівникам «швидкої» для подальшої госпіталізації.

Варто зауважити, що у Шепетівському лісгоспі створено лісопожежну станцію, що оснащена двома пожежними авто та є шість мотопомп. Щорічно у лісгоспі очищаються мінералізовані смуги, за дорогами протипожежного призначення, а це 600 км, здійснюється систематичний догляд. У лісгоспі встановлено три металеві пожежно-спостережні вежі, одну з них, у Мальованському лісництві, обладнано відеоспостереженням.

Навчальною метою даних навчань є перевірка оперативного реагування рятувальників, оперативних служб районів, адміністрацій та протипожежних формувань лісгоспів щодо ліквідації надзвичайних ситуацій. В ході навчань відпрацьовувалися спільні плани взаємодії та взаємоінформування оперативних служб, тактика дій під час ліквідації надзвичайної ситуації, пов’язаною з лісовою пожежею, визначення оптимальних варіантів зосередження і введення сил та засобів у залежності від обстановки, що може виникнути на пожежі у лісовому масиві, організація підвезення води за допомогою пристосованої та допоміжної техніки, а також визначення шляхів евакуації населення у разі загрози їх життю та здоров’ю.
0
репостів
0
репостів