На Шепетівщині підліток виламав двері сховища, бо "там тепло і є інтернет"

Автор 03 січня 2024, 20:07

24 листопада 2023 року о 18 год у Славуті неповнолітній пошкодив вхідні двері сховища чим завдав матеріальної шкоди на суму 14 000 грн. Про це стало відомо із рішення Славутського міськрайонного суду Хмельницької області.

Винуватість у вчиненні адмінправопорушення стверджується:

  • протоколом про адміністративне правопорушення серія ВАД № 565932 від 05.12.2023р;
  • рапортом чергового ВП №1 Шепетівського РУПГУНП в Хмельницькій області про те,що невідома особа пошкодила двері у сховище №86207, приміщення зфотографоване, пошкодження зафіксовані та опитано заявника;
  • письмовими поясненями свідка  про виявлення пошкоджених дверей у сховище №86207;
  • рапортом поліцейського СРПП Кульбіди В. про виявлення пошкоджених дверей у сховище №86207 та огляд території;
  • фототаблицею пошкоджених дверей усховищі №86207;
  • письмовими поясненнями свідків про те, що двері у сховище могли пошкодити підлітки, які вечорами збираються біля цього приміщення;
  • письмовими поясненнями неповнолітніх свідків про те,що двері у сховище в будинку пошкодив обвинувачений;
  • листом зверненням начальника КП "Славутське ЖКО" про притягнення до відповідальності осіб, які здійснили пошкодження вхідних дверей взахисну споруду ПРУ №86207 по вул.Ярослава Мудрого,47 А в м.Славута;
  • листом заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Остапчука С. про те,що протирадіаційне укриття №86207 по вул.Ярослава Мудрого,47 А належить Славутській міській територіальній громаді та знаходиться на балансі Комунальногопідприємства "Славутське житлово-комунальне об`єднання".

Підліток визнав вину і пояснив, що 24.11.2023р близько 18.00 год він разом із своїми знайомими гуляв і оскільки було холодно, він зламав двері у сховище, де тепло і є інтернет.

Відповідно до ч. 1 ст. 150 Сімейного кодексу України батьки зобов`язані виховувати дитину в дусі поваги до прав та свобод інших людей, любові до своєї сім`ї та родини, свого народу, своєї Батьківщини.

На підставі викладеного суд вважає, що дії матері вірно кваліфіковані за ч. 1 ст. 184 КУпАП, так як вона ухиляється від виконання передбачених законодавством обов`язків щодо виховання неповнолітнього сина в дусі поваги до прав та свобод інших людей, любові до своєї сім`ї та родини, свого народу, своєї Батьківщини.

Обставини, що пом`якшують та обтяжують відповідальність не встановлені.

Суд застосував до матері адмінстягнення у виді штрафу в розмірі ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 1700 грн.

Також в користь держави має бути сплачений судовий збір в сумі 536 грн 80 коп. 

0
репостів
0
репостів