Майже 1,5 тис наркозлочинів виявили правоохоронці у 2023 році на Хмельниччині

Автор 22 грудня 2023, 10:56

Чотири виявлених нарколабороторії, три викритих організованих злочинних групи, 14 кг вилучених небезпечних психотропних наркотиків — це далеко не весь перелік результатів роботи управління боротьби з наркозлочинністю ГУНП в Хмельницькій області за поточний рік.

Про це розповів заступник начальника ГУНП в Хмельницькій області — начальник кримінальної поліції Андрій Чайковський.

Майже півтори тисячі наркозлочинів, вчинених на території Хмельниччини, виявили у 2023 році працівники поліції області. Серед них — і 383 факти незаконного збуту наркотичних речовин через інтернет. В усіх випадках були відкриті кримінальні провадження, за результатами досудового розслідування яких повідомлення про підозру вручено 438 особам.

"Слід зазначити, що із усіх зареєстрованих кримінальних проваджень 1064 пов’язані із збутом наркотиків, — розповідає полковник поліції. — За фактами використання коштів, здобутих від незаконного обігу наркотиків (ст. 306 Кримінального кодексу України), зареєстровано 3 кримінальних провадження, і по усіх повідомлено підозри."

Також правоохоронці виявили 4 нарколабораторії, за організацію яких семи особам повідомлено підозри. За створення та утримання наркопритонів перед судом, завдяки зусиллям поліцейських, постануть четверо підозрюваних. Ще п’ятеро зловмисників відповідатимуть перед законом за незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів.

Особливих зусиль у поточному році працівники управління стратегічних розслідувань в Хмельницькій області, управління карного розшуку та управління по боротьбі з наркозлочинністю ГУНП в Хмельницькій області доклати до припинення діяльності трьох організованих злочинних груп, у складі яких діяли 9 осіб. Наразі усі три кримінальні провадження по діяльності ОЗГ вже направлені на розгляд суду.

За матеріалами Поліції Хмельницької області

0
репостів
0
репостів