За цей тиждень по новій шахрайській схемі шепетівчани втратили 350 тис грн

Автор 08 грудня 2023, 14:18

Поліція попереджає: шахраї виманюють у громадян сотні тисяч гривень у новій афері, пропонуючи легкий заробіток в інтернеті. Лише впродовж цього тижня до Шепетівського райуправління поліції звернулось двоє потерпілих від такої афери, що сумарно втратили понад 350 тисяч гривень.

Схема діє наступним чином: шахраї розсилають користувачам соціальних мережах "запрошення" на роботу в інтернеті.

Умови дуже привабливі: працювати треба онлайн, рекламуючи та викуповуючи різні товари. Втім є нюанс: необхідно вкладати власні кошти, які згодом обов'язково повернуться з відсотками.

Для більшої переконливості "роботодавці" на початку "співпраці" дійсно сплачують обіцяний відсоток. Та як тільки потерпілі переказують значні суми, зв'язок із "менеджерами" зникає разом із вкладеними коштами. Детальніше про суть схеми з прикладами ви можете дізнатись із нашої статті.

Саме у таку шахрайську пастку потрапили двоє шепетівчан. Жінка "вклала у бізнес" майже 250 тисяч гривень, а інший потерпілий - понад 100 тисяч.

За обома фактами слідчі Шепетівського РУП розпочали кримінальні провадження та наразі працюють над пошуком зловмисників.

Як уберегти себе від такої ситуації, адже ймовірніше за все вам вже надходили подібні пропозиції:

  • не перераховуйте гроші на невідомі рахунки;
  • не вірте обіцянкам захмарних прибутків;
  • зверніться до поліції.

Бережіть себе від шахраїв.

0
репостів
0
репостів