42-річний житель Хмельниччини вбив знайомого, бо той йому здався російським солдатом

Автор 07 грудня 2023, 20:26

Колегія суддів Хмельницького міськрайонного суду розглянула у відкритому судовому засіданні кримінальне провадження за обвинуваченням жителя села Гвардійське Хмельницького району у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого п.13 ч. 2 ст.115 КК України(умисне вбивство, вчинене особою, яка раніше вже вчинила такий злочин). Чоловік раніше був судимий та відбув свій строк, 10 років за ґратами, згідно з вироком Апеляційного суду Хмельницької області за 2005 рік.

Трагедія сталася у квітні 2022 року в Гвардійському. Посеред ночі в одній з осель, будучи в стані алкогольного сп’яніння, обвинувачений жорстоко вбив чоловіка. Як йдеться в матеріалах справи, бив його руками і ногами, а після того ще й наніс п’ять ударів господарською сокирою по голові. В результаті отриманої відкритої черепно-мозкової травми з множинними переломами кісток склепіння і основи черепа потерпілий помер на місці.

У суді обвинувачений свою вину в скоєному визнав та пояснив, що ввечері того дня розпивав із своєю жертвою спиртне. Вночі він побачив, як через незачинені двері в будинок зайшов невідомий в камуфляжі. На його оклик невідомий не відреагував, і тоді убивця, подумавши, що це російський солдат, а не його товариш по чарці, вирішив його ліквідувати.

При обранні виду та розміру покарання суд врахував те, що обвинувачений раніше був судимим, характеризується посередньо. Обтяжуючою обставиною є вчинення злочину в стані алкогольного сп’яніння. Обставиною, що пом'якшує покарання є те, що на утриманні у нього була неповнолітня дитина.

Вирок Хмельницького міськрайонного суду – призначити покарання у виді п’ятнадцяти років позбавлення волі. До вступу вироку в законну силу обвинуваченому залишено запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Вирок може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Прес-служба Хмельницького міськрайонного суду

0
репостів
0
репостів