150 тис грн втратила мешканка Шепетівщини на "легкому заробітку"

Автор 05 грудня 2023, 15:46

Поліцейські попереджають: спокуса швидкого заробітку може коштувати вам усіх заощаджень. Минулої доби до поліції звернулась 59-річна полончанка, яка довірилась шахраям з соціальних мереж та втратила майже 150 тисяч гривень.

Подія сталась наприкінці листопада у місті Полонне, що на Шепетівщині.

В популярній соціальній мережі потерпіла отримала повідомлення з пропозицією легкого заробітку. Для цього нібито необхідно було оплатити доставку посилки з-за кордону. Аферисти обіцяли, що заберуть у жінки вміст посилки і розрахуються за послугу.

Жінка здійснила переказ на невідомий рахунок, витративши майже 150 тисяч гривень власних коштів. Втім, вже за декілька днів марних очікувань, зрозуміла, що її ошукали.

За фактом шахрайства слідчі Шепетівського райуправління поліції розпочали кримінальне провадження та наразі працюють над пошуком зловмисників.

Вкотре закликаємо громадян бути пильними під час спілкування в мережі! Шахраї можуть представитися будь-ким та пропонувати захмарні заробітки у легкий спосіб. Якщо ви маєте бажання заробляти в інтернеті, співпрацюйте лише з перевіреними сайтами та компаніями. Пам'ятайте, якщо пропозиція звучить занадто добре, щоб бути правдою, ймовірніше за все — це шахрайство.

Шепетівське районне управління поліції

0
репостів
0
репостів