Знущався над своєю матір'ю, тепер відповідатиме згідно Кримінального кодексу

Автор 29 листопада 2023, 16:53

У Славуті слідчі оголосили підозру 38-річному чоловікові, який вчиняв психологічне насильство над своєю матір'ю. Зловмисник систематично ображав 60-річну матір, з якою проживав. За скоєне йому може загрожувати до двох років позбавлення волі.

Протягом року потерпіла неодноразово зверталась до правоохоронців за допомогою. Чоловік погрожував їй та ображав.

За свої дії зловмисник притягувався до адміністративної відповідальності: суд призначав йому покарання у вигляді штрафів та громадських робіт.

Попри увагу поліції до родини, сварки продовжувались. Під час однієї з них кривдник погрожував матері фізичною розправою та ображав.

Слідчі Шепетівського райуправління поліції за даним фактом розпочали кримінальне провадження та оголосили зловмиснику підозру за ст. 126-1 Кримінального кодексу України (Домашнє насильство). Винні за цією статтею караються громадськими роботами на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п’яти років, або позбавленням волі на строк до двох років.

Психологічне насильство хоч і не залишає видимих слідів, проте завдає чимало стресу й внутрішніх страждань та може призвести до депресії. Якщо ви постраждали від домашнього насильства або стали його свідками, не мовчіть! Телефонуйте за номером 102. Підтримка завжди поруч.

Шепетівське районне управління поліції

0
репостів
0
репостів