Руками ламав жінці на стопі пальці: на Шепетівщині суд виніс вирок

Автор 23 листопада 2023, 12:44

Полонський районний суд затвердив угоду про примирення, укладену між потерпілою й обвинуваченим. Визнав 45-річного мешканця смт Понінка винним у заподіянні умисного середньої тяжкості тілесного ушкодження (частина 1 статті 122 Кримінального кодексу України) та призначив йому узгоджене сторонами покарання – 1 рік 6 місяців обмеження волі зі звільненням від відбування на такий самий іспитовий строк.

За матеріалами справи, 2 серпня 2023 року у смт Понінка Шепетівського району між співмешканцями виникла суперечка з побутових питань. Чоловік, що був нетверезим, штовхнув жінку на підлогу та почав руками ламати їй на стопі пальці.

Медики діагностували у потерпілої закриті переломи фаланг двох пальців правої стопи з підшкірними гематомами – тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості, що спричинили тривалий розлад здоров’я.

14 листопада потерпіла та обвинувачений уклали угоду про примирення та просили суд її затвердити. Прокурор заперечив проти її затвердження. 

Суд встановив, що чоловік обґрунтовано обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 122 КК України, яке належить до категорії нетяжких злочинів, визнав свою вину, розуміє права і наслідки укладення та затвердження угоди, характер обвинувачення, вид покарання.

На думку суду, узгоджена міра покарання відповідає загальним засадам призначення покарання, при цьому враховано ступінь тяжкості вчиненого кримінального правопорушення, посередні характеристики обвинуваченого та обставини, що пом’якшують йому покарання: визнання вини, щире каяття.

У судовому засіданні потерпіла відмовилася від свого цивільного позову. Заявила, що кривдник частину коштів відшкодував, решту – обіцяв до кінця місяця.

Суд переконався, що укладена угода відповідає вимогам закону і підстав для відмови у її затвердженні немає.

Вирок не набрав законної сили та може бути оскаржений до апеляційного суду.

Пресслужба Хмельницького апеляційного суду

Останнє редагування 23 листопада 2023, 18:14
0
репостів
0
репостів