На Шепетівщині отримав вирок тракторист за підробку посвідчення

Автор 22 листопада 2023, 14:23

Полонський районний суд визнав 39-річного жителя Шепетівщини винним у використанні завідомо підробленого документа (частина 4 статті 358 Кримінального кодексу України) та призначив йому покарання у виді 1 року обмеження волі зі звільненням від його відбування на 1 рік іспитового строку.

Поліція зупинила водія трактора JOHN DEERE між селами Новоселиця та Браженці Шепетівського району 7 вересня 2023 року. Причина – порушення правила дорожнього руху. На вимогу поліцейських він надав для перевірки завідомо підроблений офіційний документ – посвідчення тракториста-машиніста з відкритими категоріями «A», «B», «C», «D», «E», «F», яке не відповідає бланку встановленого зразка, що перебуває в офіційному обігу на території України.

У судовому засіданні чоловік свою вину визнав повністю. Пояснив, що навчався лише на категорію «А». Про вчинене щиро шкодує.

Щире каяття суд врахував як обставину, що пом’якшує покарання обвинуваченому.

Протягом іспитового строку він зобов’язаний періодично з'являтися до уповноваженого органу з питань пробації та повідомляти про зміну свого місця проживання, роботи та навчання.

Речовий доказ – підроблене посвідчення тракториста-машиніста суд постановив знищити. За його експертизу обвинувачений має сплатити 956 гривень.

Вирок не набрав законної сили та може бути оскаржений до апеляційного суду.

Хмельницький апеляційний суд

0
репостів
0
репостів