Судитимуть парубка, який п'яним заснув за кермом та перекинувся: травмувалось троє пасажирів

Автор 22 листопада 2023, 11:38

Перед судом постане винуватець ДТП, у якій травмувалась 16-річна дівчина. Нетверезий водій спричинив аварію на початку вересня цього року на автодорозі між селами Малий та Великий Правутин, що у Славутській громаді Шепетівського району.

20-річний місцевий житель, перебуваючи у стані сп'яніння, сів за кермо автомобіля «ВАЗ 2107» без відповідних документів. Окрім водія в салоні автівки перебувало троє пасажирів, серед яких була 16-річна дівчина.

Під час руху водій заснув за кермом, внаслідок чого транспортний засіб здійснив виїзд на узбіччя з подальшим перекиданням. В результаті дорожньо-транспортної пригоди постраждала неповнолітня пасажирка авта.

Свідки події викликали медиків та поліцію. Дівчину з численними травмами госпіталізували до лікарні. Експерти оцінили ступінь важкості отриманих тілесних ушкоджень як середній.

Правоохоронці освідчили водія на стан алкогольного сп'яніння. Прилад Драгер показав результат у 2,62 проміле, що більш ніж у 10 разів перевищує допустиму норму.

Слідчі Шепетівського РУП за процесуального керівництва прокуратури оголосили водію-порушнику підозру за ч. 1 ст. 286-1 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами у стані сп'яніння, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесні ушкодження) Кримінального кодексу України. Обвинувальний акт вже скеровано до суду.

Санкція інкримінованої статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 3-х років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від 3 до 5 років.

Шепетівське районне управління поліції

0
репостів
0
репостів