За підроблене посвідчення водія оштрафували лише на 850 гривень

Автор 09 листопада 2023, 12:52

Водія автомобіля «Мерседес», 30-річного мешканця Житомирщини, поліція зупинила у Полонному у ніч на 14 травня 2023 року. Під час перевірки документів той надав патрульним водійське посвідчення з ознаками підроблення.

Як встановив Полонський районний суд, підроблений документ він замовив і купив у невстановленої досудовим слідством особи у м. Біла Церква Київської області.  

«Таким чином, [водій] своїми умисними діями, що виразились у використанні завідомо підробленого документа, вчинив кримінальне правопорушення, відповідальність за яке передбачена ч. 4 ст. 358 КК України», ­­­– констатував суд.

Під час дізнання обвинувачений подав заяву про згоду на розгляд обвинувального акта у спрощеному провадженні. Тож суд розглянув справу за відсутності учасників судового провадження. Визнав обвинуваченого винним в інкримінованому правопорушенні та оштрафував на 850 гривень.

При призначенні покарання суд, зокрема, врахував, що чоловік – військовослужбовець, має позитивні характеристики з місця служби. Обставинами, що пом’якшують йому покарання, визнав щире каяття та активне сприяння розкриттю кримінального правопорушення. Обставин, які б обтяжували покарання, – не встановив.

Вирок не набрав законної сили та може бути оскаржений до апеляційного суду.

Пресслужба Хмельницького апеляційного суду

0
репостів
0
репостів