Вночі українська ППО відбивала атаку чотирьох десятків "шахедів"

Автор 03 листопада 2023, 09:25

У ніч на 3 листопада 2023 року російські окупанти атакували Україну 38-ма “Shahed-136/131” з Курської області та з району Приморсько-Ахтарськ рф. Крім того, противник застосував керовану авіаційну ракету Х-59 із повітряного простору окупованої Херсонщини.

Шахеди запускались хвилями і прямували у різних напрямках малими групами. У більшості регіонів було оголошено повітряну тривогу, працювала протиповітряна оборона.

За словами речниці ОК "Південь" Наталії Гуменюк, цього разу атака ворогом була дуже потужною, адже ППО працювала протягом 5 годин.

В результаті бойової роботи силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії із ППО Сил оборони України, знищено 24 ударних БпЛА “Shahed-136/131” та одну керовану авіаційну ракету. До відбиття повітряного нападу залучено винищувальну авіацію, зенітні ракетні підрозділи, мобільні вогневі групи.

До слова, "шахеди" противник направив і на захід. Як інформує ППО ПвК ''Захід'' тут було знищено один “Shahed-136/131”. Тим часом, керівник Львівської ОВА заявив про збиття 11 БпЛА:

"Цієї ночі ПвК «Захід», яке боронить і небо над Львівщиною, вдалося знищити 11 ворожих безпілотників.

Загалом на захід України прямували 16 ворожих ударних дронів.

На жаль, є 5 влучань в обʼєкт критичної інфраструктури у нашій області. На щастя, обійшлося без жертв та постраждалих. Була пожежа, її оперативно ліквідували."

Що стосуєтсья Хмельниччини, то за підсумками цієї тривожної ночі, інформації щодо влучань та постраждалих на території області немає, повідомляє Хмельницька ОВА.

Останнє редагування 03 листопада 2023, 11:10
0
репостів
0
репостів