На Шепетівщині оголосили підозру домашньому кривднику

Автор 31 жовтня 2023, 09:29

Зловмисник систематично ображав свою дружину. Жінка неодноразово повідомляла поліцію про випадки домашнього насильства в родині. До того ж, чоловік раніше притягувався до кримінальної відповідальності за майнові злочини.

Протягом року потерпіла зверталась до правоохоронців за допомогою. Чоловік погрожував їй та ображав. За свої дії зловмисник неодноразово притягувався до адміністративної відповідальності. Попри увагу поліції до родини, сварки продовжувались.

Під час однієї з них кривдник погрожував дружині фізичною розправою, ображав та наніс тілесні ушкодження.

Слідчі Шепетівського РУП за даним фактом розпочали кримінальне провадження та оголосили підозру зловмиснику за ст.126-1 КК України ( Домашнє насильство).

"За даними ООН, мільйони українських жінок страждають від насилля в родинах щорічно. І тільки 10-15% шукають допомоги. Звертаємось до жінок, насильство – це злочин, якому немає виправдання. Держава сьогодні забезпечує дієвий, ефективний та невідкладний захист у всіх випадках домашнього насильства.

А з 2019 року запроваджено кримінальну відповідальність за домашнє насилля. Постраждалі можуть безоплатно отримати усі види правових послуг.

Звертаємось до постраждалих від домашнього насильства - не мовчіть та не терпіть. Звертайтесь до поліції."

За матеріалами Шепетівського РУП

0
репостів
0
репостів