На Хмельниччині будуть контролювати відбудову об'єктів після обстрілів росіян

Автор 27 жовтня 2023, 16:31

Сьогодні під керівництвом заступника начальника Хмельницької ОВА Володимира Білика відбулося установче засідання робочої групи щодо забезпечення прозорості та підзвітності діяльності публічних органів влади. ЇЇ створення ініціював перший заступник начальника ОВА Сергій Тюрін. У засіданні взяли участь представники правоохоронних органів, силового блоку та профільних підрозділів обласної військової адміністрації.

Під час засідання основна увага була націлена на визначення подальшого напрямку роботи. Так, одним із пріоритетних завдань стане моніторинг об’єктів, на відбудову яких спрямовані кошти з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії.

Як зауважив Володимир Білик, наразі в країні гостро стоїть питання пріоритетів використання державних бюджетних ресурсів, відповідного до умов воєнного стану. Саме тому Кабінет Міністрів України затвердив порядок використання коштів Фонду.

“Наше головне завдання унеможливити нецільове використання грошей. Усі члени групи, відповідно до своїх повноважень будуть забезпечувати відповідну роботу,” – наголосив посадовець.

У жовтні 2022 року парламент проголосував зміни до Закону про держбюджет на відповідний рік, яким створив фонд ліквідації наслідків збройної агресії. Це спеціальний фонд у складі державного бюджету, щоб закривати значну частину потреб країни з відновлення: будівництво громадських будівель та укриттів, реконструкцію та ремонт об’єктів критичної інфраструктури, житла для ВПО та осіб, які втратили його внаслідок воєнних дій.

0
репостів
0
репостів