На Шепетівщині чоловік втрапив у пастку "орендодавців"

Автор 23 жовтня 2023, 15:21

24-річний житель Ізяславщини втратив 13 тисяч гривень, намагаючись орендувати квартиру у місті Вінниця. На прохання орендодавця чоловік перерахував оплату за житло наперед. В результаті залишився без грошей та квартири.

Днями до поліції з заявою про шахрайство звернувся житель Ізяславської тергромади.

Хлопець розповів, що знайшов на відомому інтернет-ресурсі оголошення про здачу в довготривалу оренду квартири у місті Вінниця.

"Заявник зв'язався з автором оголошення. Той представився власником житла та пояснив, що завдаток буде гарантією того, що клієнт має серйозні наміри винаймати його житло. Тож потерпілий переказав 13 тисяч гривень кількома платежами, після цього "орендодавець" на зв'язок не виходив.

За даним фактом дізнавачі Шепетівського райуправління поліції розпочали кримінальне провадження за ч.1 ст.190 Кримінального кодексу України (Шахрайство)."

Правоохоронці нагадують, щоб не потрапити на гачок шахраїв слід дотримуватися наступних правил:

  • Попросіть в орендодавця нехай надасть вам не лише привабливі фотографії житла, а й копії відповідних документів, які засвідчують його право власності.
  • Перевірте його номер телефону в пошуковій Інтернет-системі, можливо у когось вже був неприємний досвід з цією людиною і він написав про це застережливе повідомлення.
  • Не спокушайтеся на надто низьку ціну за житло, є велика ймовірність, що це оголошення написав шахрай, адже здебільшого рівень цін коливається у невеликому діапазоні в залежності від міста та району, які ви обрали.

"Будьте обачні та бережіть свої кошти."

За матеріалами Шепетівського РУП

0
репостів
0
репостів