Уродженця Хмельниччини судитимуть за державну зраду і допомогу окупантам

Автор 09 жовтня 2023, 10:54

СБУ завершила розслідування справи 47-річного уродженця Хмельниччини, який допомагав росіянам окуповувати Запоріжжя. Йому інкримінують дезертирство та державну зраду.

Як повідомила прес-служба СБУ Хмельниччини, до анексії Криму чоловік служив в одній з військових частин Сімферополя. У березні 2014 року він відмовився виконати наказ українського командування про передислокацію на материкову частину України і перейшов на бік ворога. Наразі чоловік обіймає посаду керівника т. зв. «Управління федеральної служби виконання покарань РФ по Запорізькій області».

«Слідчі СБУ встановили, що у листопаді 2022 року зловмисник у складі окупаційних військ брав участь у захопленні адміністративних будівель та державного майна, а також проводив фільтраційні заходи стосовно місцевого населення», – йдеться у повідомленні.

Служба безпеки завершила розслідування щодо чоловіка і направила до суду обвинувальний акт за ч. 2 ст. 111 ККУ (державна зрада в умовах воєнного стану) та ст. 408 ККУ (дезертирство). Чоловікові загрожує довічне ув’язнення.

Додамо, що наразі обвинуваченого оголошено у розшук, оскільки він переховується від правосуддя на тимчасово непідконтрольній українській владі території.

0
репостів
0
репостів